Bel ons rechtstreeks op: +32 3 230 29 00

Prins Albertlei 7 - 2600 Berchem Bekijk locatie


LIPOSCULPTUREBEHANDELING VAN OVERTOLLIG VET
Liposculpture of liposuctie is zonder enige twijfel de beste optie als het diëten en de inspanningen van allerlei aard geen oplossing meer bieden tegen de onsierlijke vetkussentjes of cellulitis. Vroeg of laat komt er een tijd waar u, ondanks alle inspanningen, nog enkel afslankt aan de borsten of in het gelaat, maar niet meer ter hoogte van de buik of de dijen, en vaak is het net daar waar u de rondingen liever kwijt zou willenVandaag kan overtollig vet of cellulitis verwijderd worden op praktisch alle lichaamsdelen waar deze de harmonie van het figuur verbreken.
Liposculpture (ook wel eens “liposuctie” geheten) is een behandeling die uw figuur snel, blijvend en zonder enig risico terug vorm geeft; de esthetische behandeling met liposculpture verwijdert eens en voorgoed de vetophopingen op plaatsen waar diëten of lichaamsoefeningen het qua doeltreffendheid lieten afweten.

Eerste consult voor een liposculpture
Tijdens het eerste consult bespreekt u met de arts uw doelstellingen op het gebied van gewichtsverlies en de aan te pakken rondingen. Liposculpture : de ingreep
Om onze cliënten de mooiste esthetische resultaten te garanderen, passen we deZwelmethode toe : er worden kleine incisies (3-4 mm breed) aangebracht in de huid, om er een klein buisje door te steken dat met een pompje verbonden is.
Daarna wordt door de heen- en weergaande bewegingen van het buisje alle vet op een precieze en homogene manier weggezogen, met een perfect symmetrisch resultaat.
Bij een liposuctie worden vetcellen verwijderd.

De te behandelen lichaamszones kunnen verschillend zijn bij mannen en vrouwen :

• Bij de vrouw: de binnen- en buitenkant van de dijen, de billen, de enkels, , de knieën, de buik, de maag, de heupen, de taille…..
• Bij de man: de buik, de maag, de heupen, de taille, de hals en de borst.

Samengevat :

• Liposculpture is een snelle en doeltreffende esthetische behandeling om hardnekkige rondingen te verliezen.
• Liposculpture kan evengoed worden toegepast bij mannen als bij vrouwen.

Duur van de liposculpture
Gemiddeld duurt een liposculpture ongeveer twee uur; de duur varieert in functie van de hoeveelheid te verwijderen vet en het aantal te behandelen zones.

Anesthesie
De behandeling start met het inspuiten van een verdovende vloeistof en een zoutoplossing ter hoogte van de te behandelen zone.
Liposculpture wordt onder verdoving uitgevoerd. Tijdens de ingreep voelt u niets, alhoewel u niet zwaar wordt verdoofd, zoals dat bij andere ingrepen wel het geval kan zijn. Post-operatieve gevolgen na de liposculpture

Onmiddellijk na de ingreep

De esthetische oplossing die liposculpture u brengt biedt talrijke voordelen:
• De definitieve resultaten worden 4 tot 6 maand na de ingreep zichtbaar, nadat de behandelde zone helemaal is ontzwollen.
• U kan de kliniek verlaten en naar huis terugkeren op dezelfde dag van ingreep.
• U kan uw professionele bezigheden snel na de liposculpture hervatten; in tegenstelling tot andere ingrepen wordt u aangeraden zoveel mogelijk te bewegen en zo snel mogelijk weer actief te zijn.

Zoals iedere chirurgische ingreep kent liposuctie ook enkele lichte bijwerkingen:

• Er kan een lichte vermoeidheid optreden gedurende de dagen die volgen op de liposculpture, vooral wanneer er een aanzienlijke hoeveelheid vet werd weggenomen.
• Drie dagen na de ingreep kan u een douche nemen. Vermijd evenwel tijdens de eerste week een bad te nemen, en dit zolang de draadjes niet verdwenen zijn.
• Daarna verschijnt een tijdelijke vochtophoping; de eerste resultaten van de liposuctie worden slechts echt zichtbaar na 4 weken.
• Tijdens de vier weken na de chirurgische ingreep bevordert het dragen van een steunpanty de samentrekking van de huid op de nieuwe volumes en beperkt deze eveneens de vochtophoping ; na de liposculpture kan u blauwe plekken hebben.Deze verdwijnen na een veertiental dagen samen met de zwellingen.

Gedurende de eerste 2 weken na de ingreep dient u – enkel overdag – een panty te dragen. De behandeling van de liposculpture kan samengaan met druktherapiesessies.
Gevolgen enkele maanden na de ingreep
• Eén maand na de ingreep is 80% van het eindresultaat zichtbaar.
• Het eindresultaat wordt pas volledig bereikt 4 tot 6 maand na de ingreep. Vanaf dan kan u volledig van uw nieuw figuur genieten.
• Om ook op termijn ten volle te genieten van de resultaten van uw lipo raden wij u aan gezond te blijven eten en lichaamsoefeningen te doen. Het weggehaalde vet zal niet opnieuw verschijnen, tenzij u na de liposcupture weer verzwaart ; u doet er dus goed aan om sport te beoefenen en gezond te eten.

Post-operatieve consults
De patiënt dient zich 6 maand na de ingreep ter controle aan te bieden.

 

BORSTVERGROTING


ESTHETISCHE CHIRURGIE VAN DE BORSTEN
Mooie borsten die de boezem verfraaien spelen een essentiële rol in het beeld van de vrouw, en geven aan een aantal onder hen zelfs meer vrouwelijkheid en zelfverzekerdheid.De jongste jaren maakte de borstchirurgie belangrijke vorderingen en volgt daarmee de steeds groeiende vraag van het publiek. Het inbrengen van borstimplantaten is nu een bijna courante ingreep die heel betrouwbaar is en de borstomvang met één tot meerdere cups kan doen toenemen. Deze geeft uitstekende esthetische resultaten, zelfs op middellange en op lange termijn.

Eerste consult 
Tijdens het eerste consult evalueert u samen met de arts de vorm van uw boezem en beslist u of u gaat voor een cup A, B, C of groter.
De borstvergroting die wordt uitgevoerd geeft een volledig natuurlijk resultaat. Er moet nochtans toch rekening worden gehouden met de morfologie van de patiënte opdat de borstvergroting in harmonie zou blijven met de rest van het lichaam. In bepaalde gevallen kan de arts u eerst een borstlift aanraden.
Borstvergroting: de ingreep

De – recentste – anatomische implantaten hebben de vorm van een druppel en vullen, zelfs op lange termijn, op natuurlijke wijze de bovenkant van de borsten. De borstimplantaten van vandaag zijn soepel, natuurlijk, – ze bevatten een silliconengel – en passen zich uitermate goed aan het vrouwelijk lichaam aan. De chirurg brengt het implantaat aan onder de spier of het klierweefsel via een insnijding onder de oksel, onder de borstwelving of ter hoogte van de tepels.

Duur van de borstvergrotingsingreep
De ingreep duurt gemiddeld anderhalf uur.

Anesthesie

De borstvergroting wordt uitgevoerd onder algemene verdoving . Post-operatieve gevolgen van de borstvergroting

Onmiddellijk na de ingreep

• De patiënte kan dezelfde dag terug naar huis.
• De nieuwe borsten zijn gespannen en gezwollen, omdat de huid zich nog aan de nieuwe implantaten moet aanpassen. Ze nemen echter heel snel hun definitieve vorm aan.
• De drie of vier dagen volgend op de ingreep kunnen pijnlijk verlopen. De zwelling en de blauwe plekken verdwijnen snel ; er kan dan enkel nog een spanning optreden in de borsten. Na een maand ongeveer verdwijnen ook deze spanningen.
• Na een week wordt het terug mogelijk om een douche te nemen.
• Na een borstvergroting is het raadzaam dat de patiënte haar beroepsbezigheden niet herneemt binnen de week volgend op de ingreep; de eerste dagen wordt rust sterk aanbevolen.
• Het is wenselijk zich te laten bijstaan in de huishoudelijke taken (met inbegrip van stofzuigen); het verplaatsen van zware voorwerpen moet de eerste maand te allen prijze vermeden worden.
• Slaap gedurende de eerste maand bij voorkeur op de rug of de zij.
• Er wordt aangeraden om gedurende vier weken een beha met versteviging te dragen om de borsten beter te ondersteunen en de vochtophoping te verminderen.

Enkele maanden na de ingreep
• Na één of twee maanden ervaart de patiënte het borstimplantaat niet meer als een vreemd lichaam.
• Gedurende drie maanden dienen lichaamsoefeningen te worden beperkt, na drie maand mag er terug gefitnest worden.
• Doordat de incisies plaatselijk gebeuren zijn de littekens nauwelijks waarneembaar. Na enkele maanden blijft er enkel een klein discreet wit lijntje achter.
• Wij raden een zwangerschap binnen het jaar af , ondanks de implantaten kan u toch de borst geven.

Post-operatieve consults

De patiënte wordt verzocht om 1 maand na de ingreep een afspraak te maken.

 


BORSTVERKLEININGCHIRURGISCHE CORRECTIE VAN HET BORSTVOLUME

De boezem is hét symbool van vrouwelijkheid en stelt een echt probleem als de vrouw er zich niet gemakkelijk bij voelt, of het nu om comfort of schoonheid gaat. Te zware of te dikke borsten kunnen voortdurend aanleiding geven tot heel onaangename opmerkingen. Het gewicht van te grote borsten kan ook leiden tot gezondheidsklachten (rugklachten, enz.).

Een vrouw die dagdagelijks te kampen heeft met deze ongemakken kan door eenborstverkleining haar zelfvertrouwen herwinnen en haar dagelijkse levenskwalitei taanzienlijk zien verhogen. Een ingreep op té ronde borsten geeft de buste definitief haar gratie en harmonie terug..

Eerste consult

Bij het eerste consult stelt de chirurg een globale gezondheidsbalans op van de patiënte. De chirurg en de patiënte bepalen samen de toekomstige vorm van de boezem en stellen een ingreep programma op. De borstverkleining kan afzonderlijk of in een breder kader van borstlift gebeuren.
Borstverkleining: de behandeling

Een borstverkleining impliceert uiteraard het weghalen van overtollig weefsel en huid. De chirurg maakt twee insnijdingen ter hoogte van het tepelhof en de verticale borstwelving. Indien nodig, en dit in het licht van een nog beter resultaat, kan de borstverkleining gepaard gaan met een correctie van het tepelhof. Eens de verkleiningsingreep uitgevoerd, naait de chirurg de incisies terug dicht met een heel fijne, speciale draad.

Duur van de borstverkleining

Naargelang het esthetisch ingreep programma duurt de ingreep 2 tot 3 uur.

Anesthesie

De ingreep gebeurt onder gehele verdoving (in de kliniek) Post-operatieve gevolgen van de borstverkleining

Onmiddellijk na de ingreep

• Naargelang het type anesthesie kan de patiënte de dag zelf, mits begeleiding uiteraard, of ‘s anderendaags naar huis.
• Gedurende 1 dag draagt de patiënte draineerbuisjes.
• De patiënte draagt een ondersteunende beha die speciaal aangepast is aan de nieuwe boezem.
• De patiënte mag haar socio-professionele activiteiten na 1week hervatten.

Gevolgen op lange termijn

• De patiënte draagt haar ondersteunende beha gedurende twee maand.
• Gedurende de eerste weken is iedere onnodige inspanning te vermijden.
• Binnen de eerstvolgende maanden vervagen de littekens; mettertijd worden ze nagenoeg onzichtbaar.

Consults na de behandeling

De patiënte wordt verzocht een afspraak te maken voor een post-operatieve consult. Dit gebeurt in samenspraak met de chirurg.

 


VERMINDERING VAN DE TEPELHOF
De vermindering van de tepelhof is één van de mammoplasty ingrepen die in onze kliniek worden uitgevoerd. De tepelhof, die een ring vormt rond de tepel, is soms onevenredig in verhouding tot de grootte van de borst. Plastische chirurgie kan de oppervlakte van de tepelhof verkleinen zodat de borst een harmonieuzer geheel vormt.
Eerste consult

Bij het eerste consult stelt de arts een algemene esthetische balans op van de borst van de patiënte om te beslissen of er al dan niet kan worden overgegaan tot een specifieke ingreep op de tepelhoven of er eerder overgegaan wordt tot een meer uitgebreide borstlifting doordat de borsten teveel gaan hangen (hangborsten). Verkleining van de tepelhof : de ingreep

De chirurg maakt een incisie aan de rand van de tepelhof om er het overtollige weefsel te verwijderen. Deze ingreep is heel eenvoudig en bijna onzichtbaar; het litteken vervaagt in de grens tussen de lichtere kleur van de borsthuid en de donkerdere huid van de tepelhof.

Duur van de tepelhofcorrectie

De ingreep duurt ongeveer 30 min.

Anesthesie

De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving. Post-operatieve effecten van de tepelhofverkleining

Direct na de ingreep

De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar na de ingreep

6 maanden na de ingreep

Na 6 maanden vervagen de littekens en wordt het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

Post-operatieve consults

De patiënt wordt verzocht naar een post-operatieve consult te komen waarvan de datum in samenspraak met de chirurg wordt vastgelegd. In het algemeen heeft deze afspraak plaats acht dagen na de ingreep.

 


BORSTLIFT
PLASTISCHE CHIRURGIE VAN DE BOEZEMWanneer de borsten aan stevigheid inboeten, na een bevalling of herhaald gewichtsverlies, en wanneer het volume van de boezem nog onvoldoende is, kan een borstlift uw boezem hermodelleren en uitstekende esthetische resultaten geven.
Eerste consult

Bij het eerste consult zal de arts, na een eerste borstonderzoek, u vertellen wat u kunt verwachten van een borstlift. Hij zal u een eenvoudige borstlift of een borstlift in combinatie met een eventuele borstvergroting aanraden.

Borstlift: de ingreep
Het verwijderen van overtollige huid zal de borsten hun vroegere uitzicht teruggeven. Terwijl deze ingreep vroeger grote littekens achterliet (vergelijkbaar met deze van een borstverkleining), kunnen de huidige technieken in veel gevallen het litteken beperken tot rond het tepelhof; na een tijdje zijn de littekens nagenoeg onzichtbaar. Vaak combineert de patiënte de borstlift met een klein borstimplantaat dat een lichte verhoging van het borstvolume meebrengt. Het resultaat is echt prachtig omdat de resultaten van deze ingreep er echt overtuigend natuurlijk uitzien en volledige voldoening schenken.

Duur van de borstlift ingreep

2 uur, zoals voor de borstvergroting.

Anesthesie

De borstlift wordt uitgevoerd onder algemene verdoving

Onmiddellijk na de ingreep

• Na een borstlift kan u de dag zelf terug naar huis.
• Vermijd het dragen van al te zware lasten en laat u de eerste drie maanden bij de huishoudelijke taken bijstaan.
• Slaap op uw zij of rug tijdens de eerste drie maanden.
• Wij raden u aan gedurende de eerste drie maanden alle zware lichamelijke inspanningen te vermijden.

Post-operatieve gevolgen één maand na de ingreep

• De borsten moeten onmiddellijk ondersteund worden door een speciale beha die de eerste twee maanden dag en nacht dient gedragen te worden.

Post-operatieve consults

De patiënt wordt verzocht om twee weken na de ingreep op controle te komen.

 


GYNAECOMASTIE
VERKLEINING VAN DE MANNELIJKE BOEZEMDe gynaecomastie is het gevolg van een hormonaal onevenwicht dat een overmatige groei van de borstklieren bij mannen veroorzaakt. Deze ontwikkeling kan te wijten zijn aan genetische factoren of het gevolg zijn van een ziekte of hormonale behandeling, een significant gewichtsverlies of inname van verschillende producten (met inbegrip van anabole steroïden). Toch is gynaecomastie voor veel mannen die er het slachtoffer van zijn een sociale handicap, omdat ze de indruk hebben dat ze in hun mannelijkheid worden aangetast. Gynaecomastie moet onderscheiden worden van pseudo-gynaecomastie, die eerder een vetophoping is in de mannelijke borsten.
Onze kliniek biedt verzorging en plastische chirurgie voor beide gevallen van gynaecomastie. De resultaten vallen steeds in de smaak van de mannen, omdat ze zo een echt viriele torso terugvinden. Eerste consult
De oorzaken van gynaecomastie zijn in de meeste gevallen goedaardig. Tijdens het eerste consult zal de arts echter een diagnose stellen naar de oorsprong van de gynaecomastie cq. pseudogynaecomastie van de patiënt. Naar aanleiding van deze diagnose zal de patiënt worden uitgenodigd om een grondiger gezondheidsonderzoek te laten uitvoeren bij een endocrinoloog of zal de arts een borstingreep of een liposuctie voorstellen in sommige gevallen van pseudo-gynaecomastie.

Gynaecomastie: de ingreep

Plastische chirurgie van gynaecomastie komt neer op een verwijdering van overtollig borstweefsel. Indien nodig verwijdert de chirurg ook de overtollige huid die overblijft t.g.v. een streng dieet.

Duur van de gynaecomastie ingreep

De ingreep duurt 1u30.

Anesthesie

De gynaecomastie correctie wordt uitgevoerd onder neuroleptanalgesia, wat betekent dat de verdoving de patiënt rustig maakt en hij helemaal ongevoelig is voor pijn. Post-operatieve gevolgen van gynaecomastie

Onmiddellijk na de ingreep

• De patiënt draagt gedurende drie weken een elastisch verband.
• Als de ingreep geen verwijdering van overtollige huid meebrengt (dit is zo in de meeste gevallen) zijn de littekens nauwelijks merkbaar.

Post-operatieve gevolgen na 1-3 maanden

Het eindresultaat is zichtbaar.

Post-operatieve consults

De patiënt wordt verzocht zich terug aan te bieden voor een post-operatieve consult. De datum wordt in overleg met de chirurg overeengekomen en vindt meestal drie tot vier weken na de ingreep plaats.

 


ARMLIFT
HERSTELCHIRURGIE VAN DE ARMENTen gevolge van een verlies aan spieren, een intensief dieet of eenvoudigweg door het verouderen, kan de huid van uw armen haar elasticiteit verliezen. Of het vet in de armen nu verdwenen of nog steeds aanwezig is, het kan onmogelijk op een andere manier dan door een armlift permanent worden verwijderd.

Deze interventie, die nu perfect wordt beheerst, gomt het onsierlijke « dikke armen »-effect weg en geeft het bovenste deel van uw lichaam een deel van de sierlijkheid dat het verloor terug. Dank zij een armlift draagt u terug met alle plezier topjes en bustiers.

Eerste consult

Net zoals bij de dijlift kan een armlift parallel met een liposculpture gebeuren om de hardnekkige vetten te verwijderen. Bij de eerste consult zal de chirurg aan de hand van een voorafgaand medisch onderzoek met de patiënt bepalen welke het beste armverslankingsprogramma is.

Armlift: de ingreep
De chirurg verwijdert overtollige huid vooraleer er wordt overgegaan tot de lift die de slappe huid terug moet opspannen. De huid incisie wordt vervolgens zorgvuldig opnieuw genaaid. Het litteken bevindt zich onder de arm of onder de oksel.

Duur van de armlift

Twee uur ongeveer, naargelang het programma van de ingreep (armlift alleen of met liposculpture).

Anesthesie

Steeds gebeurt de anesthesie algemeen in kliniek. Post-operatieve gevolgen van de armlift

Onmiddellijk na de ingreep

• Na de ingreep kan de patiënte naar huis.
• De eerste vijf dagen kan de patiënte wat ongemakken voelen doordat ze de gespannen huid nog niet gewoon is.
• Gedurende twee of drie dagen kan de patiënte het gevoel hebben dat er in de arm een zwelling aanwezig is.
• De patiënte dient gedurende één maand absoluut alle lichamelijke inspanningen te vermijden.

Gevolgen 1-4 weken na de ingreep

• De stevigheid van de huid is voelbaar en zichtbaar.
• Om de littekenvorming te vergemakkelijken dient de patiënte gedurende enkele weken een elastisch verband te dragen.
• Na één tot twee weken kan de patiënte haar professionele bezigheden terug opnemen.
• Na zes weken kan de patiënte al gewichten beginnen op te heffen.
• Het definitief resultaat van de lift wordt in de komende maanden gaandeweg zichtbaar.

Post-operatieve consults

De patiënte wordt verzocht om zich op een post-operatieve consult aan te bieden. De datum wordt vastgelegd in overleg met de chirurg. Over het algemeen vindt deze afspraak een drie- tot viertal weken na de ingreep plaats.

 


DIJLIFT
CORRIGERENDE CHIRURGIE VOOR DE BINNENKANT VAN DE DIJENSlanken uw dijen geenszins af, ondanks de talloze diëten en uren sport. Na een draconisch dieet verloor u wel degelijk overtollig vet, maar de huid aan de binnenkant van uw dijen blijft slap. Een lift van de binnenkant van de dijen biedt u niet enkel meer comfort doordat het schuren tijdens het gaan wegvalt, maar schenkt u eveneens een veel eleganter figuur. Technisch gezien lijkt de herstelchirurgie van de dijen sterk op de armlift en is ze zeker even eenvoudig. Deze korte en perfect beheerste ingreep zal uw benen weer alle lichtheid en elegantie teruggeven.

Eerste consult

Bij het eerste consult zal de arts, na een algemeen gezondheidsonderzoek van de patiënt de esthetische doelen beoordelen. Naar aanleiding van dit onderzoek wordt er gezamenlijk een actieprogramma opgesteld. De lift van de binnenkant van de dijen kan ofwel alleen ofwel in combinatie met een liposculpture worden uitgevoerd.

Dijlift: de ingreep

De chirurg verwijdert eerst de overtollige huid aan de binnenzijde van de benen. Daarna spant hij de huid aan de binnenzijde van de benen weer op. In de meeste gevallen bevindt het litteken zich discreet in de lies- en de bilplooi.

Duur van de dijlift

Ongeveer twee uur, naargelang het programma van de ingreep (lift alleen of met liposculpture).

Anesthesie

Steeds volgens het programma wordt algehele verdoving toepgepast. Post-operatieve gevolgen van de dijlift

Onmiddellijk na de ingreep

• Na de ingreep kan de patiënte na één dag al naar huis.
• Soms kunnen er blauwe plekken verschijnen, maar deze kunnen probleemloos behandeld worden.
• Gedurende de eerste vijf dagen kan de patiënte enkele kleine ongemakken voelen omdat ze nog moet wennen aan de opnieuw opgespannen huid.

Eén week na de ingreep

• Na enkele dagen kan de patiënte haar professionele bezigheden terug opnemen.
• Gedurende 2 tot 3 weken zou de patiënte haar lichamelijke inspanningen toch moeten proberen te beperken.
• Tijdens de daaropvolgende maanden versoepelt en vervaagt het litteken gaandeweg.

Post-operatieve consults

De patiënte wordt verzocht zich voor een post-operatieve consult aan te bieden op een datum die samen met de chirurg wordt overeengekomen. Over het algemeen vindt de afspraak plaats een drie- tot viertal weken na de ingreep.

 


BUIKCORRECTIE
PLASTISCHE CHIRURGIE VAN DE BUIKDe verslapping van de buik kan zowel bij vrouwen als bij mannen voorkomen: meerdere zwangerschappen of herhaald gewichtsverlies kunnen leiden tot een verslapping van de buik, die dan vaak in de hand wordt gewerkt door een gebrek aan lichaamsbeweging of een verkeerd voedingspatroon. In werkelijkheid bestaan er drie verschillende situaties waarbij iedere situatie vraagt om een eigen esthetische chirurgie van de buik:

• De buik is niet echt verslapt; onder de huid bevindt zich een laagje vet dat dient weggenomen te worden. De aangewezen behandeling hiervoor is over het algemeen liposculpture.
• In de navelstreek is er een gematigde hoeveelheid huid teveel; hier wenden we best de miniplastiek van de buik aan.
• Zowel de huid als de spieren zijn sterk verslapt; de spieren moeten genaaid en verstevigd worden. De aangewezen behandeling is hier abdominoplastiek, die onder klinische omstandigheden wordt uitgevoerd.
Abdominoplastiek is natuurlijk geenszins een alternatieve methode om gewicht te verliezen; patiënten die van plan zijn om veel gewicht te verliezen stellen best hun buikwandcorrectieuit tot aan het einde van hun vermageringskuur.

Eerste consult

Bij het eerste consult gaat de arts na in welke van bovenstaande situaties u zich bevindt en oriënteert hij u naar de meest aangewezen behandeling.

Abdominoplastiek: de ingreep

Een eenvoudige liposculpture laat geen zichtbaar litteken achter. In het geval van een miniplastiek van de buikwand is het litteken vergelijkbaar met dat van een keizersnede en kan deze gemakkelijk onder het ondergoed worden verborgen. Bij een abdominoplastiek daarentegen zal er steeds een groter litteken aanwezig zijn. Zo mogelijk zal dus de voorkeur worden gegeven aan de miniplastiek van de buikwand omdat het litteken esthetischer is.

Samengevat:

• In de grote meerderheid van de gevallen voldoen een miniplastiek of een liposculpture om aan de noden van onze patiënten tegemoet te komen.
• Abdominoplastiek is een zwaardere ingreep die de grotere problemen kan verhelpen, maar die een minder discreet litteken achterlaat.

Duur van de abdominoplastiek ingreep

De mini-abdominoplastiek duurt 1u30,voor de abdominoplastiek duurt de ingreep 2u30 tot 3u.

Anesthesie

De mini-abdominoplastiek vindt plaats onder neuroleptanalgesia. Post-operatieve gevolgen van de abdominoplastiek

Onmiddellijke gevolgen

• De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar.
• Gedurende 4 weken dient een step-in (een «gaine») gedragen te worden.

Operatieve gevolgen na een abdominoplastiek

• De liposculpture van de buik (gecombineerd met deze van de heupen) verfijnt aanzienlijk het figuur, waarbij de taille meer wordt onderstreept. De resultaten zijn definitief. Er wordt sterk aanbevolen om gedurende 4 weken een steunpanty te dragen.
• De miniplastiek van de buik geeft heel mooie resultaten (platte buik) zonder de nadelige gevolgen van de abdominoplastiek (groter litteken).
• De abdominoplastiek is een zware ingreep waarbij de resultaten afhangen van de hoeveelheid vet die verwijderd moet worden. Hoe meer de huid is verslapt, hoe groter het litteken zal zijn. Het litteken zal daarenboven langzamer vervagen.

Post-operatieve consults

De patiënt wordt verzocht zich twee weken na de ingreep aan te bieden voor een consult.

 


CORRECTIE VAN LITTEKENS
PLASTISCHE CHIRURGIE CORRIGEERT LITTEKENSCorrectie van storende littekens

Vroeg of laat heeft iedereen een litteken dat hem/haar stoort. Littekens ontstaan door een trauma van de huid, door een ongeval of na een chirurgische ingreep. Littekencorrectie om cosmetische of functionele redenen stelt geen enkel probleem bij Dr Anne-Marie Verbist. Een litteken kan eveneens een hypertrofisch (opgezwollen) litteken worden. Het wordt rood, dik en jeukt. De jongste jaren kende de plastische chirurgie, die zich concentreert op littekens een enorme evolutie. Vandaag zijn wij in staat om de littekens te corrigeren, zodat uw leven zo comfortabel mogelijk wordt gemaakt !

 


ESTHETISCHE GENEESKUNDE LASERTHERAPIE• Behandeling van littekens
• Behandeling van striemen
• Behandeling van pigmentstoornissen
• Laserbehandeling van vasculaire letsels en couperose
• Dermatografie
• Hoogtechnologische laserontharing 1.Behandeling van littekensEen litteken is een blijvend zichtbare afwijking van de huid, die overblijft na genezing van een wond. Littekens worden gevormd na diepe beschadiging van de huid, door een ongeval of operatie.
Het uitzicht ervan hangt niet alleen af van het type en de omvang van de wond maar ook van de aanleg van het individu tot het ontwikkelen van littekens. De wens om littekens te verwijderen kan ontstaan om cosmetische redenen maar ook wegens het mogelijk ongemak dat door het litteken wordt veroorzaakt.

Keloïd littekens zijn een bijzonder soort hypertrofische littekens. Terwijl gewone littekens zich beperken tot de plaats van de verwonding, groeien keloïden ook over de grenzen van de verwonding heen. Ze kunnen zo vrij grote huidgebieden bedekken. Ook dit litteken is dik en rood of donkergekleurd. Keloïd littekens kunnen ontstaan na een beschadiging van de huid, maar in tegenstelling tot gewone littekens kunnen ze ook spontaan ontstaan. De enige efficiënte manier om littekens afdoende te behandelen zodat zij nog nauwelijks zichtbaar worden met het blote oog is vernieuwing van het huidoppervlak d.m.v. skin resurfacing. De fractionele laser bekomt een vernieuwing van het huidoppervlak door fractionele microspots van laserlicht aan te brengen ter hoogte van de epidermis. Deze microspots zorgen voor een geleidelijke vernieuwing van de epidermis waardoor er geen open wonden ontstaan, er een minieme nazorg vereist is en de patient zijn werkzaamheden na een 5-tal dagen terug kan hervatten.

Fractioneel laseren biedt ontegensprekelijk een voordeel in vergelijking met vroegere technieken waarbij gans de epidermis d.m.v. laserlicht werd verwijderd wat enkel mogelijk was in ziekenhuizen onder algemene verdoving en onder strikte stereliteitsvoorwaarden, met een lange herstelperiode tot gevolg.

Aangezien veiligheid en comfort van de patient hier op de eerste plaats komen, zijn voor een perfect resultaat verscheidene behandelingen nodig.

2.Behandeling van striemen

Huidstriemen of ‘striae’ zijn littekens in de huid, die de huid ontsieren en die ook plaatselijk stevigheidsproblemen kunnen opleveren. Striae ontstaan wanneer de huid de snelle groei van een onderliggend lichaamsdeel niet goed kan bijbenen. Dat komt o.a. voor bij de huid van de buik tijdens de laatste maanden van de zwangerschap. Maar het verschijnsel striae kan ook elders op de huid optreden, bijvoorbeeld bij plotselinge groei in de puberteit, bij de billen, bovenbenen, buik of borst of andere lichaamsdelen van vrouwen of mannen.

Fractionele lasertechnieken bieden een nieuwe aanpak in de behandeling van striemen door de epidermis geleidelijk aan (fractioneel) te vernieuwen, in tegenstelling tot vroegere technieken waarbij de epidermis d.m.v. niet-fractioneel laserlichtvolledig werd verwijderd. En dit was enkel mogelijk in ziekenhuizen onder algemenen verdoving, onder strikte steriliteit en met een lange herstelperiode tot gevolg.

Nu behandelt men met de fractionele laser striemen door fractionele microspots van laserlicht over te brengen ter hoogte van de epidermis. Deze microspots zorgen voor een geleidelijke vernieuwing van de epidermis waardoor de striemen, geleidelijk aan verdwijnen zonder dat er open wonden ontstaan. Hierdoor is er geen nazorg vereist en is er ook geen werkonbekwaamheid. Deze techniek is bovendien volledig vrij van risico’s op neveneffecten zoals infectie, pigmentstoornissen of pijn.

3.Behandeling van pigmentstoornissen

Als gevolg van zonschade, zwangerschap, hormonale onbalans of huidveroudering kunnen er zich op de meest blootgestelde delen van de huid donkere vlekken manifesteren, deze worden ook wel eens ouderdomsvlekken genoemd. Daardoor heeft men vaak de indruk dat de huid er ouder uitziet dan hij in werkelijkheid is. Door de efficiënte behandeling van deze pigmentstoornissen bekomt men niet alleen een verwijdering van deze storende donkere vlekken maar bovendien ziet de huid er ook jonger en frisser uit. Een doeltreffende manier om de normalisering van de huidpigmentatie te bekomen is fractioneel laseren. Door de diepe inwerking van de laser tot aan de basaalcellen (die verantwoordelijk zijn voor aanmaak van pigmentatie) kan een zodanige huidregeneratie bekomen worden dat de teint en pigmentatie van de huid hierbij zichtbaar wordt geëgaliseerd. Deze zachte techniek waarbij de huidpigmentatie fractioneel, dus geleidelijk aan, wordt geëgaliseerd is absoluut veilig en zonder enig risico op nevenwerkingen zoals infectie, littekenvorming of werkonbekwaamheid. Bovendien is deze behandeling zo goed als pijnloos.

4.Laserbehandeling van vasculaire letsels en couperose

Onschuldig maar vaak visueel storend.
Vasculaire letsels manifesteren zich zowel bij mannen als bij vrouwen in het gelaat en op het lichaam (benen). Couperose verschijnt voornamelijk op de wangen of de neus en bij vrouwen nogal dikwijls ook op het decolleté. Bij zowel couperose als vasculaire letsels worden de vaatwanden zwakker en verliezen hun elasticiteit waardoor ze makkelijker breken. Op dat moment ontstaan er rode adertjes die door de huid zichtbaar worden. Het is een veel voorkomende aandoening die heel onschuldig is maar dikwijls als cosmetisch storend wordt ervaren. Snel te verhelpen dankzij de KTP laser. Met behulp van deze allernieuwste lasertoepassing worden de ontsierende roodheden zichtbare haarvaatjes snel en effectief verwijderd zonder de omliggende huidstructuren te beschadigen. Dit houdt in dat het genezingsproces vlot verloopt en de patiënt zich na een 2-tal dagen terug perfect kan opmaken.

Het uiteindelijke resultaat wordt pas zichtbaar 2 a 3 weken na het beëindigen van de behandeling. Eenmaal de meeste vaatjes verwijderd zijn zullen naargelang de persoon 1 a 2 nabehandelingen per jaar voldoende zijn om het bereikte resultaat te behouden.

5.Hoogtechnologische laserontharing

Delicaat en permanent
De sleutel tot suksesvollle en permanente haarverwijdering schuilt in het compleet uitschakelen van de haarfollikel en het beschermen van het omliggende huidweefsel. Laserontharing is het meest doeltreffend wanneer het haar zich in de actieve groeifase bevindt. Daarom is het belangrijk de behandelmomenten van de nodige tussentijd te voorzien om steeds de meest optimale resultaten te verkrijgen.

6.Dermatografie

Dermatografie is een medische tatoeagetechniek die storende verkleuringen en littekens definitief kan camoufleren zoals bij :
• wijnvlekken
• hazenlip
• reconstructie van het tepelhof na een operatieve ingreep
• brandwonden
• littekens aan de ogen
• afwijkingen aan het hoornvlies
• vitiligo
• transplantaten met kleurverschillen

Bij deze medische tatoeagetechniek worden kleurvaste pigmenten gebruikt die van nature niet in het lichaam voorkomen.

Net als bij de traditionele tatoeage blijven de pigmenten definitief aanwezig in het huidweefsel. De huid wordt niet enkel gekleurd, maar ze wordt ook egaler gemaakt. Het resultaat is dat de structuur van de huid verbetert en soepeler en gladder wordt. Voor medische dermatografie wordt een derma-injector bebruikt. Dit apparaat bestaat uit een koker van roestvrij staal waarin een naaldhouder op en neer beweegt. Deze derma-injector werkt in tegenstelling tot de klassieke tatoeagetoestellen veel meer verfijnd. De pigmenten worden in de huid ingebracht via de naalden door een alternerend affect van druk- en zuigkracht afkomstig van de op- en neergaande beweging van de naalden. De punten van de naalden zijn lichtjes gespreid en de afstand tussen de naalden kan variëren in functie van de kwaliteit van het huidoppervlak dat moet behandeld worden.

De gebruikte kleurstoffen zijn voorzien van een mac-waarde (maximaal aanvaardbare concentratie) en degelijk getest op toxiciteit en allergie. Ze zijn op alcoholbasis in tegenstelling tot andere kleurstoffen die meestal op waterbasis zijn waardoor ze kunnen bederven. De alcoholbasis van de kleurstof zorgt er bovendien voor dat de kleurstof sneller wordt opgenomen door de huid en zorgt tevens voor ontsmetting van de weefsels. Wanneer een patiënt allergisch is voor bepaalde stoffen, kan men eerst een kleine testzone behandelen en de reactie afwachten.

Dermatografie kan niet in één keer toegepast worden maar dient laag per laag opgebouwd te worden om een zo natuurlijk mogelijk effect te bekomen. De kleuren kunnen volledig dekkend of in open patroon aangebracht worden. In het laaste geval kan de huid meekleuren met de seizoenen.