Bel ons rechtstreeks op: +32 3 230 29 00

Prins Albertlei 7 - 2600 Berchem Bekijk locatie

Gelaat

Facelift:

De hals-gelaatslift, in het courante taalgebruik gelaatslift of nog facelift, is een chirurgische ingreep die vitaliteit en jeugd teruggeeft aan een gelaat dat door de tijd werd aangetast.

De facelift corrigeert twee aantastingen van het gelaat:

• Verminderde elasticiteit van de huid

• Verslapping van de huid en spieren van het gezicht

De oorzaken van deze veroudering kunnen natuurlijk zijn of te wijten zijn aan een vermoeiend leven: blootstelling aan de zon, te weinig slaap, roken, slechte make-up, verlies van vet in het gezicht, intensief lijnen, enz.

Het doel van de ingreep is de veroudering zoveel mogelijk tegen te gaan en de huid van het gezicht zoveel mogelijk op een natuurlijke manier terug op te spannen, terwijl er zoveel mogelijk spanning wordt teruggebracht in de spieren. Kortom:  uw gezicht die jeugdige, frisse look teruggeven!

Het verjongende effect van een lift is zeer variabel, maar de meeste patiënten die dit hebben laten uitvoeren, voelen zich 10 tot 12 jaar jonger.

Mini-Facelift:

Soms ook wel “softlift” genoemd, is de minilift vandaag één van de meest gevraagde esthetische ingrepen.

De veroudering van het gelaat is op verschillende manieren zichtbaar: kraaienpootjes, verslappingen ter hoogte van de wenkbrauwen, wangen en neuswortel, een dubbele kin, hals- en halsplooien, …

De mini lift van het gelaat herstelt de verslapping van het middelste en het onderste deel van het gelaat.?Met een minilift ziet het gelaat er 8 tot 10 jaar jonger uit. Het gelaat krijgt terug een mooie ovale vorm en wordt verstevigd; daarbij worden de beruchte bovenliprimpels (lopende van de mondhoeken tot de neus) zichtbaar verzacht, en zelfs weggegomd.Deze ingreep is lichter en sneller dan haar grote zus, de klassieke hals-gelaat lift.

Een minilift verjongt aanzienlijk het gelaat, zonder de dynamiek en de levendigheid ervan aan te tasten !

Halslift:

Met de tijd is een verslapping van de spieren en de huid van het gelaat, in het bijzonder van de hals, onvermijdelijk. Schmink kan de negatieve effecten van de veroudering wel wat camoufleren, maar de hals verraadt vaak de leeftijd van een vrouw.Nochtans kan een halslift gemakkelijk deze onsierlijkheden wegwerken en kan u weer zonder probleem bloezen met open kraag dragen, zonder uw hals te hoeven te bedekken met sjaals of rolkragen.

De aanvraag om een halslift maakt dikwijls deel uit van een complete lift, waaronder de facelift.

Ooglidcorrectie:

Rond de leeftijd van 35-40 jaar vertonen de oogleden de eerste tekenen van veroudering in het gezicht. De plastische chirurgie van de oogleden, de zgn. ooglidcorrectie, kan een vermoeid en verouderd uitziend gelaat en blik er weer jong, fris en stralend laten uitzien.

De ooglidcorrectie is qua verjonging van het gezicht de ingreep die in het algemeen eerst wordt uitgevoerd. Deze ingreep maakt het mogelijk om aan de blik jeugdigheid en dynamiek terug te schenken.

Of het nu gaat om vetophopingen onder de ogen (donkere kringen die de indruk geven voortdurend moe te zijn), om overtollige huid in de bovenste oogleden (“hangende oogleden”), of om rimpels rond de ogen (de beroemde “kraaienpootjes”): een ooglidcorrectie werpt fantastische vruchten af.

De ooglidcorrectie is één van de meest spectaculaire  verjongingsingrepen. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met een minilift van het gelaat of een wenkbrauwlift.

Neuscorrectie:

De neus staat in het midden van het gezicht en kan soms het onderwerp van bewondering uitmaken, maar helaas ook soms van wrede beschimpingen die het leven van de persoon in kwestie tot een hel kunnen maken. In sommige gevallen kunnen de onaangename toespelingen leiden tot complexen die alle zelfvertrouwen fnuiken.

De neuscorrectie heeft vooral invloed op iemands gelaatsuitdrukking en op de harmonie met de rest van het gezicht, waaronder de kin. De rhinoplastiek kan gaan van een lichte esthetische ingreep tot een chirurgische ingreep die de structuur van de neus wijzigt.

Afhankelijk van het geval spreken we over open neuscorrectie of gesloten neuscorrectie. In ieder geval geeft neusplastiek  zeker meer zelfvertrouwen ..

Otoplastiek:

Alhoewel afstaande of grote oren niet schadelijk zijn voor de gezondheid, kunnen ze toch leiden tot ongemakken voor de patiënt, met name bij kinderen, doordat ze het middelpunt worden van de spot van hun leeftijdsgenoten.
Otoplastiek kan worden toegepast vanaf de leeftijd van 5 jaar .

Wenkbrauwlift:

Onze wenkbrauwen vertonen heel dikwijls de onloochenbare verouderingssporen die de tijd of de problemen achterlaten. Een wenkbrauw lift corrigeert niet enkel doorhangende wenkbrauwen, maar ook fronslijnen (rimpels tussen de ogen, op de top van de brug van de neus), wallen en kraaienpootjes (rimpels aan de uiteinden van de ogen).

Deze heel courante plastische ingreep, ook wel lifting van de slapen genoemd, brengt leven en vrolijkheid terug in de blik.
De wenkbrauw lift kan gecombineerd worden met een mini-lift, een facelift of blefaroplastiek (correctie van hangende oogleden).

Kinoperatie:

Een kinoperatie is een corrigerende esthetische ingreep die de kin waaronder de vooruitstekende kin, oplost. De operatie is zeer eenvoudig en kan in de meeste gevallen het harmonisch evenwicht op het gelaat, en met name haar profiel, herstellen.

Kinchirurgie kan eveneens een oplossing bieden voor onvolkomenheden m.b.t. de neus die als te groot wordt ervaren, en op die manier het evenwicht weer herstellen. In veel gevallen kunnen patiënten hierdoor hun vertrouwen herwinnen en uiteindelijk de vorm van hun gelaat aanvaarden.

Lipofilling:

Lipofilling is een techniek waarbij het overtollige vet dat uit andere gebieden van het lichaam werd verwijderd, in een andere plaats wordt ingespoten, met als doel deze plaats op te vullen. In feite wordt een liposculpture uitgevoerd en wordt het verwijderde vetweefsel hergebruikt. Deze techniek is uitermate geschikt voor gelaatsverjonging, borstvergroting, de toename van de bilspier (billen) en voor post-liposuctie onvolkomenheden. Andere goede indicaties zijn post-traumatische letsels, waar de techniek bijvoorbeeld kan worden gebruikt om huidtransplantaten te versoepelen of voor het vullen van letsels in zacht weefsel.


Lipcorrectie:

Of het nu is omdat u ermee geboren bent, of omwille van het verouderingsproces, op een dag kan u vinden dat uw lippen te fijn zijn.. Iedereen weet dat een glimlach met mooi gevormde, gewelfde, volle lippen de aandacht trekt en onwillekeurig sympathie en/of belangstelling opwekt.

Het volume van de lippen vergroten is een zeer eenvoudige ingreep die onmiddellijk resultaten geeft. Om de omvang van de lippen te verhogen maken onze specialisten gebruik van verschillende technieken, waaronder het inspuiten van totaal ongevaarlijke gel op basis van hyaluronzuur, een natuurlijk element dat bij iedereen in het lichaam aanwezig is.

Lifting van het voorhoofd:

Dank zij eenvoudige technieken kunnen rimpels in het gezicht vandaag worden weggewerkt. Het zijn echte technieken “op maat” die het gelaat haar elasticiteit, jeugd en stevigheid terugschenken. Voor de specialist behandeling en vullen van voorhoofdsrimpels is het belangrijk dat hij over de best mogelijke technieken kan beschikken, zodat hij de meest geschikte techniek (of een combinatie van de beste technieken) kan toepassen.

Onze artsen gebruiken verjongende substanties die algemeen erkend worden als zijnde de beste en de meest betrouwbare stoffen. Aarzel niet om ons te contacteren om de merken te kennen van de producten die wij gebruiken.

Peeling:

Glykopeel is een dermatologische peeling die de toestand van de huid zichtbaar verbetert, zonder dat u uw activiteiten hoeft te onderbreken. Deze peeling is geschikt voor het behandelen van rimpels, elasticiteitsvermindering, doffe huid, hyperpigmentatie, acne en oneffenheden in de huid.


Lasertherapie:

Lasertherapie – Werking Bij fractionele laserbehandelingen wordt de huid fractioneel behandeld met microspots laserlicht ter grootte van een pixel. Deze zorgen voor een inkrimpingseffect ter hoogte van de epidermis waardoor lifting van de huid bekomen wordt. Bovendien dringt deze zelfde puls door tot diep in de dermis waar het laserlicht de aanmaak van collageen stimuleert en versterkt. Hierdoor wordt een versteviging en een verdikking van de onderliggende steunweefsels van de huid bekomen waardoor de huid aan elasticiteit wint. Dit type behandelingen onderscheiden zich duidelijk van de vroegere skin rejuvenation lasers waarbij ofwel de volledige epidermis behandeld werd met laserlicht (geen microspots) met het risico op pigmentstoornissen achteraf, of waarbij er enkel warmte tot in de dermis werd gebracht waardoor er onvoldoende lifting-effect werd bekomen.Deze fractionele behandeling van de huid biedt een aantal ontegensprekelijke voordelen

• De precieze doseerbaarheidveiligheid (minder opwarming)
• Werkt bij alle huidtypes/huidskleurenhet
• Comfort tijdens en na de behandeling vereist
• Enkel cosmetische nazorgen
• Snellere hersteltijd
• De quasi pijnloze toepassing
• De niet vereiste anesthesie
• Geen kans op complicaties


+32 (0)3 230 29 00